Home / News / ΝΕΑ / Προσωρινά κρατούμενος Aλβανός για κλοπή πετρελαίου από το νοσοκομείο Ρόδου Πηγή:www.dimokratiki.gr

Προσωρινά κρατούμενος Aλβανός για κλοπή πετρελαίου από το νοσοκομείο Ρόδου Πηγή:www.dimokratiki.gr

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ο Z. A. του Β. 41 ετών που ενεπλάκη σε υπόθεση διακεκριμένης κλοπής πετρελαίου από τη δεξαμενή τροφοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και μάλιστα επί διετία.
Στην υπόθεση, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ενέχονται 4 άτομα, εκ των οποίων οι 3 Αλβανοί και ο ένας ημεδαπός.
Ο ανωτέρω και οι H. E. του K. 20 ετών και D. F. του L. 22 ετών φέρονται συγκεκριμένα να αφαίρεσαν τουλάχιστον 140 τόνους πετρελαίου από το νοσοκομείο, ενώ ο ημεδαπός Σ. Σ. του Γ. 40 ετών να αγόρασε μέρος του πετρελαίου ως κλεπταποδόχος.
Τα μέλη της σπείρας, σε χρονικό διάστημα δύο ετών, αφαίρεσαν συγκεκριμένα από δεξαμενές του Νοσοκομείου Ρόδου περισσότερα από 140.000 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης και το μεταπούλησαν.
O 41χρονος, που καταζητείτο με ένταλμα της τακτικής Aνακρίτριας Pόδου και εφέρετο να διαμένει την τελευταία διετία στην Iταλία εντοπίστηκε στον Πειραιά από αστυνομικούς και συνελήφθη.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις Αλβανοί ενεργώντας από κοινού και οργανωμένα ως εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και αρχηγό τον 41χρονο, τουλάχιστον στα τελευταία δυο χρόνια, αφαιρούσαν συστηματικά και σε εβδομαδιαία βάση, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης από τις κεντρικές δεξαμενές του Νοσοκομείου Ρόδου, τις οποίες στη συνέχεια μεταπουλούσαν.
Η σπείρα, που ενεργούσε τις νυχτερινές ώρες, είχε εγκαταστήσει μεγάλου μήκους σύστημα αγωγών άντλησης και χρησιμοποιούσε ειδικά τροποποιημένο αυτοκίνητο για τη μεταφορά των καυσίμων.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015, όταν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, έχοντας συλλέξει και αξιολογώντας πληροφορίες, πραγματοποίησε στοχευμένη επιχείρηση κατά την οποία εντόπισε και κατάσχεσε δυο αυτοκίνητα, ποσότητα κλεμμένου πετρελαίου και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε η σπείρα.
Απολογούμενος χθες υποστήριξε ότι δύο μήνες πριν την πρώτη κλοπή είχε απολυθεί από την εργασία του, είχε περιέλθει σε άσχημη οικονομική κατάσταση και μία μέρα το καλοκαίρι σε μία καφετέρια ένας ομοεθνής του με το όνομα Γιακάι του πρότεινε να του βρει πελάτες να πουλήσει πετρέλαιο σε καλή τιμή. Του βρήκε δύο πελάτες και παρέδωσε περίπου εκατόν πενήντα λίτρα τα οποία παρέλαβε από εκείνον.
Ισχυρίστηκε ότι του είχε παραχωρήσει για τη διανομή και ένα αυτοκίνητο FIAT UNO με το οποίο και έκανε τις δύο παραδόσεις. Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Aκης Δημητριάδης.

– Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, ένας 42χρονος ημεδαπός ο οποίος στο χρονικό διάστημα από 07 έως 12-09-2018 αφαίρεσε φορητό υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο από κατοικία και τουριστικό κατάλυμα, αντίστοιχα.
Ο 42χρονος συνελήφθη την 12η Σεπτεμβρίου 2018 το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

-Το απόγευμα της 13ης Αυγούστου 2018 συνελήφθησαν στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, δύο ημεδαπές ηλικίας 14 και 15 ετών, οι οποίες αφαίρεσαν είδη ένδυσης από επιχείρηση.
Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς των ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας. Τα κλεμμένα ρούχα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.

About SPPEK

Check Also

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις οδηγώντας αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο (vid.)

Στην χώρα μας η πλειοψηφία των αυτοκινήτων έχει μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων. Αυτό σημαίνει πως οι …