Home / News / ΝΕΑ / Ενωση Πρατηριούχων: Τα λαθραία καύσιμα δεν… φυτρώνουν!
«Στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι η παραβατικότητα κρύβεται στην αδικαιολόγητα πολύ φτηνή τιμή», τονίζουν οι πρατηριούχοι και ζητούν μέτρα.

Ενωση Πρατηριούχων: Τα λαθραία καύσιμα δεν… φυτρώνουν!

Τον τελευταίο μήνα οι Ελεγκτικές Αρχές των Αθηνών μετά από καταγγελίες εντόπισαν σε 2 πρατήρια (Ελευσίνα και Μοσχάτο) κρυφές δεξαμενές με νοθευμένα καύσιμα, με αντλίες-μαϊμού και με κομπιουτεράκια που κλέβανε τον καταναλωτή και νοθεύανε τα καύσιμα», υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Πρατηριούχων.

«Για τον απλό πολίτη θεωρήθηκε επιτυχία, για αυτούς που μπορούν να δούνε τα πράγματα από άλλο πρίσμα δημιουργήθηκαν μεγάλα ερωτηματικά. Συγκεκριμένα, αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν κάποιοι να κλέβουν, να νοθεύουν, να μη λειτουργούν το σύστημα εισροών-εκροών για μεγάλη χρονική περίοδο και να μη γίνονται αντιληπτοί από τις ελεγκτικές αρχές, όταν μάλιστα έχουν προκλητικά φτηνές τιμές. Στη μία περίπτωση μάλιστα η ανακάλυψη έγινε μετά θάνατον!!!!

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η τυχόν συμμετοχή, η γνώση ή η κάλυψη από τις εταιρίες εμπορίας που είχαν τα σήματά τους στα πρατήρια. Αμέτοχοι; ανήξεροι; ποιος το πιστεύει; Τα συγκεκριμένα πρατήρια είχαν και παλαιότερα προβλήματα αφού καταδικάστηκαν για νοθεία οι υποτιθέμενοι “διαφορετικοί” εκμεταλλευτές τους.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι αργούν οι επίσημες ανακοινώσεις με ονοματεπώνυμα, ώστε να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιοι νοθεύουν και κλέβουν και ποιες εταιρίες πετρελαιοειδών δεν φροντίζουν τη φήμη τους, στοχεύοντας μόνο στις καταναλώσεις φτηνά πωλουμένων καυσίμων, δηλαδή χωρίς τη λογική νόμιμου κέρδους.

Επίσης δεν πρέπει να μένουν στο απυρόβλητο οι εταιρίες που εγκαθιστούν, συντηρούν και είναι υπεύθυνες να ελέγχουν τα συστήματα εισροών-εκροών. Είναι λογικό να διερευνηθεί τι μέτρα έλαβαν για να μη σπάσει το σύστημά τους, διότι υπάρχουν υπόνοιες ότι κάποιες από αυτές συμμετέχουν στην παρανομία. Στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι η παραβατικότητα κρύβεται στην αδικαιολόγητα πολύ φτηνή τιμή και θεωρούμε ότι η Πολιτεία πρέπει να σταματήσει να έχει πάντα ως προτεραιότητα την ανάδειξη του φτηνού αφού στην πράξη αποδείχθηκε ότι το νόμιμα διακινούμενο καύσιμο ποτέ τελικά δεν ήταν ακριβό.

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι το λαθραίο καύσιμο και τα υποκατάστατα που προορίζονται για νοθεία δεν φυτρώνουν αλλά μεταφέρονται με βυτιοφόρα, για τα οποία κανείς δεν λαμβάνει κανένα ελεγκτικό μέτρο παρά τις συνεχείς προτάσεις μας. Δυστυχώς, διαχρονικά η Πολιτεία απέχει της λογικής και του αυτονόητου. Όπως έχουμε υποχρέωση, καλούμε για άλλη μία φορά την κυβέρνηση να συγκαλέσει σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς της διακίνησης των καυσίμων και προπαντός με αυτούς που πραγματικά θέλουν την εξυγίανση της αγοράς», καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή: euro2day.gr

About SPPEK

Check Also

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις οδηγώντας αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο (vid.)

Στην χώρα μας η πλειοψηφία των αυτοκινήτων έχει μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων. Αυτό σημαίνει πως οι …